Lucky Duck Race komt in 2020 terug

Met een 'goeeeeeeedenavond' opende Lionslid Henk Achten de avond waarop de cheques werden uitgereikt van de Lucky Duck Race. Die begroeting was uiteraard met een knipoog naar Gaston die kort geleden bewoners van de Doormanlaan blij maakte met winnende loten van de Postcodeloterij. Met de Postcodeloterij is een deel van Breugel in de prijzen gevallen, maar de Lucky Duck Race laat iedereen in het dorp in de prijzen vallen.
                  
Ineke van Uden
15-05-2018, 11:07
Er waren weer vierduizend loten door diverse verenigingen verkocht en ook de XL eenden brachten geld op. En daardoor was er tienduizend euro te verdelen. De Verenigingen weten al wat ze met het geld gaat doen. Zo gaat Avanti kleding kopen voor een nieuw te starten groep, kan de harmonie het geld goed gebruiken voor de aanschaf van nieuwe instrumenten, gaan SBC en VC Pieter Breughel nieuw sportmateriaal kopen, Buurtvereniging Orionlaan laat de barbecue goed smaken, Buurtvereniging Gehurterbij zal een deel van het geld gebruiken om volgend jaar weer mee te kunnen doen aan de carnavalsoptocht, Badminton Scarabee legt het geld klaar voor hun 50-jarig jubileum, Maud Joosten heeft 150 euro wat ze opzij kan leggen voor deelname aan Up With People, het HOi-Huis reserveert het geld om de volgend keer een nog mooiere XL eend te pimpen, Stichting Goud voor Oud gaat een optreden bij Dagvoorziening De SteenUijl verzorgen en bij Stichting Meedoen zal het geld ook zeker goed gebruikt worden. Niet alleen de verkopende verenigingen konden een cheque in ontvangst nemen, ook een aantal goede doelen - Stichting MeedoenWerkt, Sinterklaascomité, KinderVakantieSpelweken Son en Breugel en Stichting 2109 konden rekenen op een mooi bedrag. Het bedrag van Stichting MeedoenWerkt werd zelfs verdubbeld door de NSGK De Lions die de Lucky Duck Race organiseren gaan wat betreft dit evenement een jaartje met sabbatical, maar in 2020 komt de eendenrace zeker terug. De deelnemende verenigingen hebben ruimschoots de tijd om een tactiek te bedenken hoe ze nog meer loten kunnen verkopen. Koploper harmonie Pro Honore et Virtute kan rekenen op een stevige concurrentie, want zowel SBC als Gehurterbij zijn strijdlustig om dan de meeste loten te verkopen. De Lucky Duck Race kent alleen maar winnaars. Applaus voor iedereen die zijn best heeft gedaan om loten te verkopen, maar zeker ook een groot applaus voor de organisatie. Lions; bedankt! Weet u niet of uw lot in de prijzen is gevallen? Kijk op www.luckyduckrace.nl. Prijzen kunnen tot 1 juli bij de Sportbalie van Thermae Son opgehaald worden.

Foto: Uitreiking van de cheques van de Lucky Duck Race. (foto: Floor Hendriks).

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Volle Kapelzaal tijdens eerste Lazy Sonnie Song Night

Maanden geleden spraken we in la Sonnerie met bestuursleden Edwin, Ruud en Addy over een nieuw initiatief van de muzikale stichting Lazy Sonnie Afternoon. Ze ontvouwden er een plan om een ‘ hootenanny’ te organiseren, zoals je ze ook vaak in Nashville ziet. Afgelopen zaterdagavond was het zover. Tegelijk met het Eurovisie Songfestival hadden we ons eigen muziekfestival in een volle Kapelzaal van la Sonnerie.

Elly de Graaf van Haarmode Elly stopt na 50 jaar met het kappersvak

Op je 65e met pensioen gaan na vijftig jaar het kappersvak te hebben uitgeoefend. Dat kunnen niet veel mensen zeggen. Elly de Graaf van Haarmode Elly is vijftig jaar kapster geweest. Op haar 15e begon ze als leerling kapper in Eindhoven. Uiteindelijk runde ze 33 jaar een eigen kapsalon in Son en Breugel. Medewerker Henk van de Ven, ook alweer 32 jaar kapper bij Haarmode Elly, neemt de zaak over.

Gemeente Son en Breugel gaat de Petrus' Bandenkerk kopen

De gemeente Son en Breugel gaat de Petrus’ Bandenkerk in Son kopen, tenminste dat is wat het college van burgemeester en wethouders voorstelt aan de gemeenteraad. De raad neemt komende donderdag een besluit over het voorstel. Met de aankoop van de kerk is een bedrag van 1,1 miljoen euro gemoeid en is de sloop van de kerk in elk geval voorlopig weer van de baan.

Komt er op tijd een andere locatie voor Kringloopwinkel Son?

Joost Franken van de Kringloopwinkel Son heeft er een hard hoofd in. Hem is de huur per 1 september opgezegd. Afgelopen twee jaar heeft hij diverse locaties bekeken en voorgedragen bij de gemeente, maar keer op keer keurt de gemeente de aangedragen locaties af. De tijd begint te dringen. Joost Franken en zijn zus Ingrid runnen de Kringloopwinkel die sociaal en maatschappelijk een functie heeft en haar steentje bijdraagt in de kringloop van goederen wat de milieustraat ook ten goede komt.

Ruud Koelman beleeft veel plezier aan gitaarspelen en deelt dit graag met anderen

Ruud Koelman speelt zelf al meer dan dertig jaar gitaar en beleeft daar zoveel plezier aan dat hij dat graag wil delen en doorgeven aan anderen. Heb je vroeger al eens gitaar gespeeld en wil je de draad weer oppakken? Of heb je nog nooit een gitaar in handen gehad, maar heb je zin om het instrument te leren bespelen? Alle niveau’s zijn bij Ruud Koelman welkom. Het maakt ook niet uit welk genre je wilt spelen. Ruud past zich aan aan het niveau van de leerling, aan het tempo van de leerling en aan het genre wat de leerling graag wil leren spelen.

Binnenkort de duizendste rit met AutoMaatje

Mia Beens (89) reed een paar maanden geleden op de weg met haar auto en vroeg aan haar zoon wat ‘dat grijze vlak’ voor haar toch was. Het bleek een vrachtwagen te zijn. Mia Beens had het niet herkend als een vrachtwagen en realiseerde zich toen dat haar zicht te slecht was om nog auto te rijden. Ze besloot resoluut om de auto te laten staan. Gelukkig startte op dat moment SonenBreugelVerbindt AutoMaatje. De breng en haalservice voor minder mobiele mensen, door vrijwillige chauffeurs uit eigen dorp. Mia Beens maakt er graag gebruik van.

Meest gelezen


Advertentie