Volle Kapelzaal tijdens eerste Lazy Sonnie Song Night

Maanden geleden spraken we in la Sonnerie met bestuursleden Edwin, Ruud en Addy over een nieuw initiatief van de muzikale stichting Lazy Sonnie Afternoon. Ze ontvouwden er een plan om een ‘ hootenanny’ te organiseren, zoals je ze ook vaak in Nashville ziet. Afgelopen zaterdagavond was het zover. Tegelijk met het Eurovisie Songfestival hadden we ons eigen muziekfestival in een volle Kapelzaal van la Sonnerie.
                  
Bernard van Hal
13-05-2018, 18:20
Tijdens zo’n hootenanny, die meestal plaats vindt in de lokale bar, volgen meerdere muzikale live acts elkaar in snel tempo op. Zaterdag werden door Edwin Verlangen in een strak tijdschema achter elkaar dertien acts aangekondigd, die elk twee nummers ten gehore brachten. Het werd een vlotte, muzikale avond met een enorme variatie aan muziekstijlen en muzikanten. Er was Nederlandstalig, vooral ook veel Engelstalig, instrumentaal, eigen werk, covers, luisternummers, meezingers, duo’s, solisten, veel akoestisch versterkte gitaren en zelfs een piano. Te veel om op te noemen. Maar bovenal was er een geweldige sfeer. Zowel publiek als artiesten genoten van de goed georganiseerde avond. Zo’n eerste keer is altijd spannend en het was te verwachten dat er wel wat muzikanten van een tenenkrommend ‘ik-wil-wel-maar-ik-kan-niet’ niveau tussen zouden staan, maar dat was absoluut niet het geval. Blijkbaar heeft de organisatie een strenge selectie gemaakt of er is gewoon echt heel veel talent in de buurt, want elke act was van een prima niveau. Het allerleukste van zo’n avond is dat elke zeven à acht minuten nieuwe muzikanten op het podium staan met weer andere muziek en het verveelt geen moment. Presentator Edwin nam halverwege de avond ook nog de gitaar ter hand en speelde twee nummers mee. Hij toonde zich daarmee niet alleen een vlotte prater, maar ook muzikant. In het eerdere interview gaf Edwin al aan dat er, net zoals dat in Nashville gebeurt, tijdens de optredens soms best een beetje gepraat zou worden in de zaal. En inderdaad, blijkbaar lijkt het Nederlandse publiek op dat in de USA, want er werd wat afgekletst in de zaal. Dat krijg je als het gezellig is. Er staan ook geen grootheden als Adele of Kensington op het podium, en mensen zien het dan ook niet als een concert van hun favoriete artiest waar ze ademloos naar luisteren. Daarmee is niet gezegd dat het publiek de optredens niet waardeerde. Zeker niet, dat bleek wel uit het enthousiaste applaus. Maar om de aandacht van de moderne, verwende mens die alles al gezien heeft, urenlang vast te houden is geen sinecure. Dat spanningsveld was het enige dat misschien nog bijgeschaafd kan worden door de organisatie, maar verder was het een topavond die zeker navolging verdient. Rond half twaalf liep de afsluitende act van Susan Kranen en Kevin Bachus vloeiend over in een afterparty met muziek DJ Peter Jansen. Artiesten en organisate bedankt voor de gezellige, muzikale avond en hopelijk komt er nog eens een Lazy Sonnie Song Night.

Foto: Eva Wiselius. (foto: Floor Hendriks).

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Elly de Graaf van Haarmode Elly stopt na 50 jaar met het kappersvak

Op je 65e met pensioen gaan na vijftig jaar het kappersvak te hebben uitgeoefend. Dat kunnen niet veel mensen zeggen. Elly de Graaf van Haarmode Elly is vijftig jaar kapster geweest. Op haar 15e begon ze als leerling kapper in Eindhoven. Uiteindelijk runde ze 33 jaar een eigen kapsalon in Son en Breugel. Medewerker Henk van de Ven, ook alweer 32 jaar kapper bij Haarmode Elly, neemt de zaak over.

Gemeente Son en Breugel gaat de Petrus' Bandenkerk kopen

De gemeente Son en Breugel gaat de Petrus’ Bandenkerk in Son kopen, tenminste dat is wat het college van burgemeester en wethouders voorstelt aan de gemeenteraad. De raad neemt komende donderdag een besluit over het voorstel. Met de aankoop van de kerk is een bedrag van 1,1 miljoen euro gemoeid en is de sloop van de kerk in elk geval voorlopig weer van de baan.

Komt er op tijd een andere locatie voor Kringloopwinkel Son?

Joost Franken van de Kringloopwinkel Son heeft er een hard hoofd in. Hem is de huur per 1 september opgezegd. Afgelopen twee jaar heeft hij diverse locaties bekeken en voorgedragen bij de gemeente, maar keer op keer keurt de gemeente de aangedragen locaties af. De tijd begint te dringen. Joost Franken en zijn zus Ingrid runnen de Kringloopwinkel die sociaal en maatschappelijk een functie heeft en haar steentje bijdraagt in de kringloop van goederen wat de milieustraat ook ten goede komt.

Ruud Koelman beleeft veel plezier aan gitaarspelen en deelt dit graag met anderen

Ruud Koelman speelt zelf al meer dan dertig jaar gitaar en beleeft daar zoveel plezier aan dat hij dat graag wil delen en doorgeven aan anderen. Heb je vroeger al eens gitaar gespeeld en wil je de draad weer oppakken? Of heb je nog nooit een gitaar in handen gehad, maar heb je zin om het instrument te leren bespelen? Alle niveau’s zijn bij Ruud Koelman welkom. Het maakt ook niet uit welk genre je wilt spelen. Ruud past zich aan aan het niveau van de leerling, aan het tempo van de leerling en aan het genre wat de leerling graag wil leren spelen.

Binnenkort de duizendste rit met AutoMaatje

Mia Beens (89) reed een paar maanden geleden op de weg met haar auto en vroeg aan haar zoon wat ‘dat grijze vlak’ voor haar toch was. Het bleek een vrachtwagen te zijn. Mia Beens had het niet herkend als een vrachtwagen en realiseerde zich toen dat haar zicht te slecht was om nog auto te rijden. Ze besloot resoluut om de auto te laten staan. Gelukkig startte op dat moment SonenBreugelVerbindt AutoMaatje. De breng en haalservice voor minder mobiele mensen, door vrijwillige chauffeurs uit eigen dorp. Mia Beens maakt er graag gebruik van.

Atrium van Berkenstaete was omgetoverd tot circuspiste

Een clown is al lang niet meer alleen leuk voor kinderen. Ook ouderen genieten van een optreden van zo’n circusartiest. Afgelopen weekend was het Atrium van Berkenstaete omgetoverd tot een circuspiste en trad de hoogbejaarde clown Ricky op met zijn jeugdcircus Varieté Show Jacona.

Meest gelezen


Advertentie