Breugels Festijn gaat verhuizen naar het toekomstige bruisende hart van Breugel

Het duurt nog even voordat het september is maar we zijn met het bestuur al druk bezig met de voorbereidingen van 2018. Omdat er toch het één en ander gaat veranderen willen we u, als direct betrokkene, daar nu al over informeren. Het Breugels festijn gaat namelijk verhuizen!
                  
Ingezonden door bestuur Breugels Festijn
07-02-2018, 21:56
Het Breugels Festijn is inmiddels uitgegroeid tot een mooi familie evenement waar we erg trots op zijn. Dit willen we graag zo houden en waar mogelijk verbeteren. Daarom kijken we naar de toekomst en welke kansen die ons biedt. Er gebeurt op het moment veel in Breugel en dat kan voor de komende jaren veel betekenen. De plannen van Breugel Bruist zijn ons inmiddels allemaal bekend en dit vraagt ons om hier goed over na te denken en onze plannen op aan te passen. We hebben daarom besloten om nu al een stap te maken en het Festijn te verplaatsen naar het toekomstige bruisende hart van Breugel. Rondom De Boerderij en De Bongerd gaan wij het 3e weekend van september weer een “boer”gondisch goed weekend organiseren. Hoe het weekend er precies uit gaat zien is voor ons ook nog niet helemaal duidelijk. Dat het anders wordt dan op het Pieter Brueghelplein is natuurlijk wel duidelijk. Deze locatie, met de prachtige tuin en een autoluw pleintje geeft ons veel mogelijkheden om er een mooi evenement van te maken. We gaan ons uiterste best doen om er weer een gezellig terras te maken waar u kunt genieten van een gevarieerd programma aan activiteiten. Muziek, dans, kraampjes, kindervermaak, oude ambachten en misschien nog een visje eten. Het komt allemaal terug in een nieuw jasje. De samenwerking met De Boerderij en met Martony Gevers van Feestcafé de Bongerd is inmiddels opgestart en wordt nu ook verder uitgewerkt. Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in dat we er met elkaar een heel geslaagd weekend van gaan maken. Zoals u heeft kunnen lezen in de plaatselijke bladen wordt de Breugelse Rommeldag ook naar deze locatie verplaatst dus u kunt ook dit jaar van beide evenementen genieten. De gemeente heeft ons gevraagd om zoveel mogelijk samen te werken in Breugel en wij denken hiermee een mooie aanzet te hebben gemaakt. We gaan er vanuit dat we u op deze manier voldoende geïnformeerd hebben maar mocht u toch nog iets willen weten of opmerken, neem dan gerust contact met ons op. We staan altijd open voor suggesties of vragen. Bedankt voor fantastisch mooie jaren op het Pieter Brueghelplein en natuurlijk verwelkomen we u graag in september op onze nieuwe plek. Bestuur Breugels Festijn

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Jeugdprins –en prinses carnaval 2018 hebben er zin in!

Het is niet echt carnaval in Son en Breugel zonder een jeugdprins –en prinses. Dit jaar zijn de twee uitgekozen jongeren Britt Prinsen (15 jaar) en Jaimy Speetjens (15 jaar): voor hun komt dit jaar een droom uit.

Mooie traditie: Soep voor wagenbouwers voor carnavalsoptocht

Toen Addy van den Hurk in 2012 Prins Carnaval was, wilde hij iets extra’s doen voor de wagenbouwers. Er werd in La Sonnerie soep gemaakt en het weekend voor de optocht ging de optochtcommissie langs de carnavalswagens en verraste hen met soep. Dat werd enorm gewaardeerd. En wat goed is moet je behouden. Dus vanaf 2012 komt de optochtcommissie het weekend voorafgaand aan carnaval niet met lege handen langs de wagenbouwers. Maar nemen ze grote pannen soep mee, gemaakt door La Sonnerie.

AutoMaatje is veel meer dan alleen maar iemand van A naar B brengen

Je moet best even slikken als je - tijdens een huisbezoek om een nieuwe klant in te schrijven voor AutoMaatje - hoort dat mevrouw al maanden aan huis gekluisterd zit, de muren op haar afkomen en ze o zo graag weer eens bij haar vriendin vier straten verderop op de koffie wil. Maar die paar honderd meter afstand is een barrière geworden sinds haar heupoperatie. Chauffeurs van AutoMaatje maken dergelijke bezoekjes mogelijk. ANWB AutoMaatje; een waardevol nieuw initiatief voor en door dorpsgenoten.

Zwerfafval overal!

Heel vaak zie ik het liggen in de berm, een lege plastic zak, een sigarettenpakje of een leeg frisdrank blikje of flesje. Het ziet er vies uit, het gaat stinken, dieren in de natuur eten ervan en worden ziek en het is volkomen onnodig.

La Dolce Vita in de top van de vijf beste Italiaanse restaurants

La Dolce Vita is genomineerd voor Restaurant Awards 2018. In diverse categorieën wordt de strijd gestreden. La Dolce Vita dingt mee als één van de vijf beste Italiaanse restaurants van Nederland.

Bloaskaken te zien op Omroep Brabant

In de zomer, toen weinig mensen nog aan carnaval dachten, kregen de Bloaskaken een telefoontje van Omroep Brabant of ze mee wilden werken aan een TV-programma over carnavalsmuziek. Het zou een serie programma’s worden over carnavalsmuziek door de jaren heen. Na een intakegesprek met de redactie wilde Omroep Brabant graag de Bloaskaken in het programma hebben als bekende Brabantse blaaskapel tussen al het zanggeweld. In november bracht een cameraploeg een bezoek aan een repetitie en werden muzikaal leider Dirk Keijzers en arrangeur Freddie Louwers geïnterviewd. Ook tijdens het optreden bij het smeltfeest van de ijsbaan op 7 januari heeft Omroep Brabant opnames gemaakt. Dit alles zal te zien zijn in het TV-programma “Van hoempapa tot hardstyle”. Het programma wordt uitgezonden op vrijdagavond om 18.00 uur en wordt de rest van de avond elk uur herhaald. De eerste twee uitzendingen zijn inmiddels geweest. Aanstaande vrijdag 26 januari zal de uitzending te zien zijn waarin de Bloaskaken hun opwachting maken. Stem die avond dus allemaal af op Omroep Brabant TV om onze muzikale trots tijdens de carnavalsdagen in actie te zien.