La Dolce Vita in de top van de vijf beste Italiaanse restaurants

La Dolce Vita is genomineerd voor Restaurant Awards 2018. In diverse categorieën wordt de strijd gestreden. La Dolce Vita dingt mee als één van de vijf beste Italiaanse restaurants van Nederland.
                                    
Ineke van Uden
24-01-2018, 07:48
De vakjury bestaat uit 500 beste chefs en restauranteigenaars die bepalen welk restaurant in betreffende categorie de Award verdiend. Of je nou met de prijs er vandoor gaat of niet, als jouw restaurant in de top 5 van ‘Beste Italiaanse restaurants van Nederland’ staat, is dat al iets om enorm trots op te zijn. Eigenaar Kosta Tasi heeft in 2015 restaurant La Dolce Vita overgenomen. Bij zijn start als eigenaar van La Dolce Vita heeft hij een stip op de horizon gezet. De koers uitgezet. Kosta: “Dan maak je keuzes. Ik had eerst een heel breed assortiment. Van kreeft tot pizza. Kom je in een Pizzeria, dan kun je daar pizza’s krijgen. Ik heb de keuze gemaakt om een Italiaans restaurant te zijn met de klassieke Italiaanse keuken. Ik moest maatregelen nemen die niet zo populair waren. Bij mij staan geen pizza’s meer op het menu, maar daarentegen wel authentieke Italiaanse gerechten. Je moet niet teveel dingen half willen doen. Je kunt beter datgene doen waar je goed in bent.” En dat waarderen de klanten. Van heinde en verre komen gasten naar Son en Breugel om heerlijk verwend te worden. Kosta: “Als een vaste klant, die voor zaken de hele wereld over reist en in allerlei bekende restaurants eet tegen mij zegt dat hij in Son en Breugel de beste Linguine al Astice (Lintpasta met kreeft) krijgt geserveerd, dan vind ik dat wel fijn om te horen. We verwennen de gasten met onze gerechten, maar ook door hen een avondje in de watten te leggen. Mooi servies, linnen tafellakens, kristallen glazen, vriendelijke bediening, goed advies en weten wie je klanten zijn.” Het plaatje moet compleet zijn: lekker eten serveren en de gasten een heerlijk avondje uit bieden. Kosta Tasi staat er niet alleen voor. Zijn keukenteam bestaat uit chef-kok Florian Kaso, Dario Papa, Silvia Pietrolonardo, Samet Mucolli en Edoardo Sortino. La Dolce Vita investeert constant om de kwaliteit hoog te houden. Kosta heeft een tafel opgeofferd om een warmtebrug neer te zetten zodat de gerechten goed warm blijven. En als hij daar stoelen voor moet inleveren, dan doet hij dat. Kwaliteit staat bij hem op nummer 1.” Kosta Tasi, een gedreven restaurant-eigenaar. Met passie vertelt hij over zijn werk, zijn gerechten, zijn gasten. Zijn ogen glinsteren als hij vertelt dat in Italië het zo mooi is om te zien dat mensen al voorpret hebben bij het maken van de gerechten. Ze wisselen recepten uit. Werken met goede producten. Het eten wordt met liefde gemaakt, maar ook is daar veel meer tijd om samen aan tafel te genieten. In Nederland is het eten vaak zo’n ondergeschoven kindje. Snel even koken, snel even eten, want dan is er weer wat op de televisie te zien of moeten de mensen weer ergens naar toe.Kosta: “Samen eten is samen genieten. En dat begint al bij het bedenken wat je gaat eten en het koken in de keuken.” En wie zich eens culinair wil laten verwennen en eens wil genieten in één van de vijf beste Italiaanse restaurants van Nederland is van harte welkom in La Dolce Vita aan de Kanaalstraat 1a in Son en Breugel. Reserveren? Bel 0499-474087. Op 31 januari wordt bekend gemaakt of La Dolce Vita in de prijzen valt. In de categorie ‘Beste Italiaanse Restaurant van Nederland’ zijn naast La Dolce Vita ook Toscanini uit Amsterdam, Mario Uva uit Wijdewormer, Cucina del Mondo uit Heerlen en Coco Pazzo uit Houten genomineerd.

Foto: Kosta Tasi, eigenaar van La Dolce Vita, temidden van zijn keukenpersoneel.

Advertentie


Reacties


Advertentie