La Dolce Vita in de top van de vijf beste Italiaanse restaurants

La Dolce Vita is genomineerd voor Restaurant Awards 2018. In diverse categorieën wordt de strijd gestreden. La Dolce Vita dingt mee als één van de vijf beste Italiaanse restaurants van Nederland.
                                    
Ineke van Uden
24-01-2018, 07:48
De vakjury bestaat uit 500 beste chefs en restauranteigenaars die bepalen welk restaurant in betreffende categorie de Award verdiend. Of je nou met de prijs er vandoor gaat of niet, als jouw restaurant in de top 5 van ‘Beste Italiaanse restaurants van Nederland’ staat, is dat al iets om enorm trots op te zijn. Eigenaar Kosta Tasi heeft in 2015 restaurant La Dolce Vita overgenomen. Bij zijn start als eigenaar van La Dolce Vita heeft hij een stip op de horizon gezet. De koers uitgezet. Kosta: “Dan maak je keuzes. Ik had eerst een heel breed assortiment. Van kreeft tot pizza. Kom je in een Pizzeria, dan kun je daar pizza’s krijgen. Ik heb de keuze gemaakt om een Italiaans restaurant te zijn met de klassieke Italiaanse keuken. Ik moest maatregelen nemen die niet zo populair waren. Bij mij staan geen pizza’s meer op het menu, maar daarentegen wel authentieke Italiaanse gerechten. Je moet niet teveel dingen half willen doen. Je kunt beter datgene doen waar je goed in bent.” En dat waarderen de klanten. Van heinde en verre komen gasten naar Son en Breugel om heerlijk verwend te worden. Kosta: “Als een vaste klant, die voor zaken de hele wereld over reist en in allerlei bekende restaurants eet tegen mij zegt dat hij in Son en Breugel de beste Linguine al Astice (Lintpasta met kreeft) krijgt geserveerd, dan vind ik dat wel fijn om te horen. We verwennen de gasten met onze gerechten, maar ook door hen een avondje in de watten te leggen. Mooi servies, linnen tafellakens, kristallen glazen, vriendelijke bediening, goed advies en weten wie je klanten zijn.” Het plaatje moet compleet zijn: lekker eten serveren en de gasten een heerlijk avondje uit bieden. Kosta Tasi staat er niet alleen voor. Zijn keukenteam bestaat uit chef-kok Florian Kaso, Dario Papa, Silvia Pietrolonardo, Samet Mucolli en Edoardo Sortino. La Dolce Vita investeert constant om de kwaliteit hoog te houden. Kosta heeft een tafel opgeofferd om een warmtebrug neer te zetten zodat de gerechten goed warm blijven. En als hij daar stoelen voor moet inleveren, dan doet hij dat. Kwaliteit staat bij hem op nummer 1.” Kosta Tasi, een gedreven restaurant-eigenaar. Met passie vertelt hij over zijn werk, zijn gerechten, zijn gasten. Zijn ogen glinsteren als hij vertelt dat in Italië het zo mooi is om te zien dat mensen al voorpret hebben bij het maken van de gerechten. Ze wisselen recepten uit. Werken met goede producten. Het eten wordt met liefde gemaakt, maar ook is daar veel meer tijd om samen aan tafel te genieten. In Nederland is het eten vaak zo’n ondergeschoven kindje. Snel even koken, snel even eten, want dan is er weer wat op de televisie te zien of moeten de mensen weer ergens naar toe.Kosta: “Samen eten is samen genieten. En dat begint al bij het bedenken wat je gaat eten en het koken in de keuken.” En wie zich eens culinair wil laten verwennen en eens wil genieten in één van de vijf beste Italiaanse restaurants van Nederland is van harte welkom in La Dolce Vita aan de Kanaalstraat 1a in Son en Breugel. Reserveren? Bel 0499-474087. Op 31 januari wordt bekend gemaakt of La Dolce Vita in de prijzen valt. In de categorie ‘Beste Italiaanse Restaurant van Nederland’ zijn naast La Dolce Vita ook Toscanini uit Amsterdam, Mario Uva uit Wijdewormer, Cucina del Mondo uit Heerlen en Coco Pazzo uit Houten genomineerd.

Foto: Kosta Tasi, eigenaar van La Dolce Vita, temidden van zijn keukenpersoneel.

Advertentie


Reacties


Advertentie


Meer nieuws


Bloaskaken te zien op Omroep Brabant

In de zomer, toen weinig mensen nog aan carnaval dachten, kregen de Bloaskaken een telefoontje van Omroep Brabant of ze mee wilden werken aan een TV-programma over carnavalsmuziek. Het zou een serie programma’s worden over carnavalsmuziek door de jaren heen. Na een intakegesprek met de redactie wilde Omroep Brabant graag de Bloaskaken in het programma hebben als bekende Brabantse blaaskapel tussen al het zanggeweld. In november bracht een cameraploeg een bezoek aan een repetitie en werden muzikaal leider Dirk Keijzers en arrangeur Freddie Louwers geïnterviewd. Ook tijdens het optreden bij het smeltfeest van de ijsbaan op 7 januari heeft Omroep Brabant opnames gemaakt. Dit alles zal te zien zijn in het TV-programma “Van hoempapa tot hardstyle”. Het programma wordt uitgezonden op vrijdagavond om 18.00 uur en wordt de rest van de avond elk uur herhaald. De eerste twee uitzendingen zijn inmiddels geweest. Aanstaande vrijdag 26 januari zal de uitzending te zien zijn waarin de Bloaskaken hun opwachting maken. Stem die avond dus allemaal af op Omroep Brabant TV om onze muzikale trots tijdens de carnavalsdagen in actie te zien.

Tonpraters kregen ‘tips en tops’ van familie, vrienden en ervaren tonpraters

Maanden is er naar toegewerkt. Vanaf de zomer al komen de tonpraters wekelijks bijeen in La Sonnerie. Langzaam maar zeker kwam de buut tot stand en vorig weekend konden de tonpraters in een try-out kijken, voelen en horen hoe hun buut ontvangen werd door het publiek. De Kapelzaal zat vol met familie, vrienden, kennissen van de tonpraters. En ook oud-tonpraters waren aanwezig om hun feedback te geven op de optredens.

Tent stemt niet meer mee wie Ondernemer van het Jaar wordt

De genomineerden van de verkiezing van ‘De Ondernemer van het Jaar’ zijn bekend. Op 20 januari horen de genomineerden wie zichzelf ‘Ondernemer van het Jaar’ mag noemen. Ook zal die avond de ‘Starter van het Jaar’ bekend gemaakt worden. Dit jaar gaan de bezoekers in de tent niet stemmen, maar is het geheel aan de jury wie Ondernemer van het Jaar wordt.

“We hebben in ons dorp heel veel talent. Niet alleen op het podium, maar ook achter de schermen”

De zittingsavonden bieden de vele talentvolle zangers, tonpraters en dansers uit ons dorp een prachtig podium. Ook de muzikale groep ‘Son’s got talent’, bestaande uit Tijn Luijben, Esmée Kneppers, Bogus van Beers en Jordy Xhofleer, grijpt deze kans met beide handen aan. Zij worden alweer 3 jaar gecoacht door Marsha van der Aa, die zelf ook de ‘zittingsavond-fever’ te pakken heeft.

Twee nieuwe evenementen en beiden zeer geslaagd

Nieuwe evenementen doen het goed in ons dorp. Bij de midwinteravond in De Boerderij waren zeker tweehonderd dorpsgenoten die kwamen genieten van de kerstsfeer, de glühwein, de muziek en het inluiden van de kerstvakantie. En ook SnowRadio kijkt terug op een geweldig mooi muziekevenement. Van eerste kerstdag tot en met oudjaarsmiddag verzorgde SnowRadio vanuit de kiosk een interessant programma met lokale artiesten. Waarbij de opbrengst van 3000 euro bestemd is voor Stichting Goud voor Oud.

Consternatie na de laatste mis in Sint Petrus’ Bandenkerk

Op tweede kerstdag was het dan zo ver. De laatste Eucharistieviering in de veelbesproken Sint Petrus’ Bandenkerk. En dan na de mis gebeurt er iets onverwachts. Een kerkganger denkt dat ze sleutels op de grond ziet liggen en raapt ze op. Maar het bleek geen bos sleutels te zijn. Het was een dode vleermuis. De vleermuis is aan de koster gegeven, die het beschermde diertje bewaakt of haar leven er van afhangt. De koster keek trouwens niet vreemd op van deze vondst: “Als ik in de kerk ben, zie ik zo vaak diertjes lopen, vliegen of ergens liggen. Van muizen tot vleermuizen. Ik wist het wel dat er nog vleermuizen aanwezig waren. Maar dat er nu- zo'n anderhalf uur na de laatste mis, want veel mensen bleven nog even 'hangen' – een dode vleermuis door een kerkganger gevonden wordt, is toch wel bijzonder. Ik leg de vleermuis in de vriezer. Als bewijs.” Een groepje kerkgangers hun ogen gaan twinkelen. Toch nog uitstel van de sloop van de kerk? Immers, zolang er vleermuizen in de kerk zijn, mag de sloop niet starten.